Vepřová panenka s gratinovanými brambory, cibulové ragú, pepřová omáčka, slaninové chipsy
1 porce
Panenka
- 200 g panenky
- česnek
- hořčice
- sůl
- pepř
Panenku namarinujeme, opečeme na oleji, dopečeme v troubě při 60°C (uprostřed masa nesmí být teplota vyšší).
Brambory
- 100 g brambor
- 100 ml smetany
- 1 česnek
- parmezán (možný i ovčí sýr)
Brambory nakrájíme na tenké plátky, povaříme, do tvořítek skládáme brambory, svařenou smetanu s česnekem a solí, mezi vrstvy parmezán (i nahoru) a necháme zapéct.
Ragú
- 1 červená cibule
- 1 šalotka
- máslo
- červené víno
- šalvěj
Nakrájenou cibuli a šalotku orestujeme, podlijeme červeným vínem, doplníme šalvějí. Víno necháme vypařit, přidáme sůl a cukr.
Omáčka
- sůl
- pepř
- šalotka
- slanina
- smetana
Orestujeme si slaninu, na ní šalotku, přidáme pepř, osolíme, podlijeme smetanou, necháme vypařit, jemně promixujeme tyčovým mixérem, poté můžeme propasírovat.
Chipsy
Slaninu dáme na pečicí papír a pečeme do křupava.
Dobrou chuť