Sladká tečka na závěr ze soutěžního obědu naší školní jídelny.
Co budeme k výrobě potřebovat:
Bulgur 0,10 dkg
Mléko 0,20 ml
Tvaroh 0,10 dkg
Kokos 0,01 dkg
Banány 0,03 dkg
Quinoa 0,01 dkg
Cukr 0,10 dkg
Smetana 30 % -0,02 ml
Ozdoba-sezonní ovoce
Výrobní postup:
- Bulgur s kokosem uvaříme v mírně osoleném mléce.
- Do uvařeného bulguru vmícháme tvaroh, cukr, nakrájené banány a uvařenou quinou/tu jsme si uvařili předem/
- Na pánev si dáme zbylou část cukru, necháme roztavit, odstavíme a pomalu vmícháme smetanu.
- Na talíři tvarujeme pomocí naběračky bulgurovou směs.
- Přeléváme karamelem a ozdobíme ovoce.