Tarhoňa se sumečkem v jogurtové marinádě

Michal KozelRecepty a tipy

Na 10 porcí  budete potřebovat

  • bílý jogurt 400 g
  • česnek 15 g
  • paprika lahůdková sladká 10 g
  • kořenící směs na ryby 10 g
  • bramborový škrob 10 g
  • šťáva z citronu 10 ml
  • sůl lžíčka
  • pepř černý mletý špetka
  • Tarhoňa podravka 700 g
  • Sušená rajčata 70 g
  • Petrželová nať
  • Filety ze sumečka afrického 1000 g
  • Olej lžíce

A jak na to :

  1. V misce smícháme jogurt, prolisovaný česnek,papriku,kořenící směs na ryby, bramborový škrob a citronovou šťávu.
  2. Marináda by měla mít lehce načervenalou barvu po paprice.
  3. Filety ze sumečka nakrájíme na jednotlivé porce a osolíme.
  4. Poté je potřeme připravenou marinádou
  5. Odměřené množství tarhoně vložíme do trouby a pečeme na horkovzduch při 140°C cca 15 minut.
  6. Poté tarhoňu zalijeme osolenou vlažnou vodou. / cca 1,75 litrů vody/
  7. Vložíme zpět do trouby a vaříme cca 20 minut.
  8. Po skončení tarhoňu promícháme přidáme sušená rajčata a znovu promícháme.
  9. Připravené filety ze sumečka klademe do předem vymazaných plechů.
  10. Pečeme na 170°C po dobu cca 15 až 20 minut

Dobrou chuť.