Steak z mladého býčka na pepři, bramborové pyré s parmezánem a mandlemi, pečená karotka, blanšírovaná růžičková kapusta, smetanová omáčka se zeleným pepřem.
Na jednu porci budeme potřebovat
- maso z mladého býčka 150 g
- sůl
- pepř
- 200 g brambor
- parmezán
- mandle
- smetana
- růžičková kapusta
- máslo
- cukr
- med
- bílé víno
- vinný ocet
A jak vše připravíme
Steak – maso, sůl, pepř
Maso necháme ohřát na pokojovou tepotu, osolíme, přidáme pepř na hrubo a zprudka opečeme, poté v troubě na 150 °C dopékáme na teplotu 55 °C, necháme stát.
Pyré – 200 g brambor, parmezán, mandle, smetana
Uvařené brambory rozmixujeme,přidáme parmezán, mandle mleté, sůl a smetanu.
Omáčka
Zelený pepř orestujeme se slaninou, přidáme vinný ocet, necháme vypařit, přidáme bílé víno, zredukujeme a nakonec přidáme smetanu.
Kapusta – růžičková kapusta, máslo
Kapustu povaříme ve vývaru, dáme do ledu a prohřejeme na másle, osolíme.
Karotka – mrkev, cukr, med, máslo
Povaříme karotku, poté ji dáme s medem a cukrem do trouby a pomalu pečeme. Až je měkká, povaříme ji v másle, osušíme, osolíme a podáváme.
Přejeme dobrou chuť