STEAK Z MLADÉHO BÝČKA NA PEPŘI, BRAMBOROVÉ PYRÉ S PARMEZÁNEM A MANDLEMI, PEČENÁ KAROTKA, BLANŠÍROVANÁ RŮŽIČKOVÁ KAPUSTA, SMETANOVÁ OMÁČKA SE ZELENÝM PEPŘEM

Michal KozelRecepty a tipy0 Comments

Na jednu porci budeme potřebovat

  • maso z mladého býčka 150 g
  • sůl
  • pepř
  • 200 g brambor
  • parmezán
  • mandle
  • smetana
  • růžičková kapusta
  • máslo
  • cukr
  • med
  • bílé víno
  • vinný ocet

A jak vše připravíme

Steak – maso, sůl, pepř

Maso necháme ohřát na pokojovou tepotu, osolíme, přidáme pepř na hrubo a zprudka opečeme, poté v troubě na 150 °C dopékáme na teplotu 55 °C, necháme stát.

Pyré – 200 g brambor, parmezán, mandle, smetana

Uvařené brambory rozmixujeme,přidáme parmezán, mandle mleté, sůl a smetanu.

Omáčka

Zelený pepř orestujeme se slaninou, přidáme vinný ocet, necháme vypařit,  přidáme bílé víno, zredukujeme a       nakonec přidáme smetanu.

Kapusta – růžičková kapusta, máslo

Kapustu povaříme ve vývaru, dáme do ledu a prohřejeme na másle, osolíme.

Karotka – mrkev, cukr, med, máslo

Povaříme karotku, poté ji dáme s medem a cukrem do trouby a pomalu pečeme. Až je měkká, povaříme ji v másle, osušíme, osolíme a podáváme.

Přejeme dobrou chuť