Sekaný máslový řízek z vepřového plecka na restovaných žampionech s petrželkovým bramborem

Michal KozelRecepty a tipy

Tento recept pro Vás připravila naše školní jídelna

Na 10 porcí budete potřebovat:

 

  • žampiony krájené 560 g
  • olivový olej 80 ml
  • sul jedlá lžíčka
  • petrželová nať sušená 8 g
  • pepř černý mletý 1,6 g
  • máslo 160 g
  • mleté maso – plec 960 g
  • brambory 1200 g

Jdeme na to:

 

  1. Mleté maso v misce spojíme se změklým máslem
  2. Ochutíme solí a pepřem
  3. Z hotové směsi tvoříme stejně velké placičky
  4. Vložíme na potřený plech a pečeme při 160 °C cca 20 minut.
  5. V pánvi na másle orestujeme žampiony, ochutíme špetkou soli a pepře.
  6. Jako přílohu si připravíme vařené brambory, které obalíme v sekané petrželce.
  7. Na talíř dáme petrželkové brambory,orestované žampiony a sekaný máslový řízek

 

Dobrou chuť