Kuřecí variace (roláda, kroketka smažená v kůži, pastiňákovo–mrkvové pyré, tymiánová demi–glace, rukolový olej)
1 porce
Roláda
- stehno
- slanina
- švestka
- sůl, pepř
Stehna vykostíme, naplníme švestkou a slaninou, osolíme, opepříme a opékáme na tuku, případně dopečeme v troubě.
Kroketa
- 50g kuřecího masa
- žloutek
- rozmarýn
- sůl
Stehno vykostíme, stáhneme z kůže, maso nakrájíme na malé kostičky, přidáme sůl, žloutek, rozmarýn, sůl, zabalíme do kůže a osmažíme.
Pyré
- 100g mrkve
- pastiňák (1:1)
- smetana
- sůl
- citrónová šťáva
Zeleninu uvaříme, rozmixujeme, přidáme sůl, citrónovou šťávu a smetanu.
Omáčka
- 1 šalotka
- tymián
- demi–glace
- smetana
- sůl
- cukr
Šalotku orestujeme, přidáme demi-glace, tymián, povaříme, přidáme smetanu, cukr, sůl, přecedíme.
Olej
Rukolu si zahřejeme v olivovém oleji, poté rozmixujeme a přecedíme přes plátýnko.
Přejeme dobrou chuť