Kuřecí variace (roláda, kroketka smažená v kůži, pastiňákovo–mrkvové pyré, tymiánová demi–glace, rukolový olej)

Michal KozelRecepty a tipy0 Comments

1 porce

Roláda  

  • stehno
  • slanina
  • švestka
  • sůl, pepř

 Stehna vykostíme, naplníme švestkou a slaninou, osolíme, opepříme a opékáme na tuku, případně dopečeme v troubě.

 Kroketa

  • 50g kuřecího masa
  • žloutek
  • rozmarýn   
  • sůl

Stehno vykostíme, stáhneme z kůže, maso nakrájíme na malé kostičky, přidáme sůl, žloutek, rozmarýn, sůl, zabalíme do kůže a osmažíme.

Pyré

  • 100g mrkve
  • pastiňák (1:1)
  • smetana
  • sůl
  • citrónová šťáva

 Zeleninu uvaříme, rozmixujeme, přidáme sůl, citrónovou šťávu a  smetanu.

 

Omáčka

  • 1 šalotka
  • tymián
  • demi–glace
  • smetana
  • sůl
  • cukr

 

Šalotku orestujeme, přidáme demi-glace, tymián, povaříme, přidáme smetanu, cukr, sůl, přecedíme.

 Olej

 Rukolu si zahřejeme v olivovém oleji, poté rozmixujeme a přecedíme přes plátýnko.

 

Přejeme dobrou chuť