Křepelčí stehýnko plněné slaninou a kaštanem, prsíčko na bylinkách, pastiňákové pyré, omáčky z portského vína, grilovaná kukuřice
Potřebné ingredience:
1 křepelka
Na náplň: předvařené kaštany, slanina, tymián
Na pyré: pastiňák, brambor, smetana
Na omáčku: šalotka, portské víno, cukr
Na grilovanou kukuřici: předvařená kukuřice, máslo, tymián
- křepelku naporcujeme
- stehýnka na půl vykostíme (zbyde nám jedna kost)
- na prsíčku necháme kost z křídla
- do stehýnka dáme slaninu, kaštan, tymián
- osolíme
- opepříme
- stáhneme do fresh fólie a necháme 5 minut stáhnout na páře
- prsíčko si osolíme a opepříme
- mezitím si uvaříme pastiňák i brambor (poměr cca 1:5)
- uvařené rozmixujeme, přidáme smetanu a dochutíme
- šalotku orestujeme na másle a pomalu zaléváme portským vínem
- vždy po přidání necháme zredukovat, opakujeme to asi 5x
- poté omáčku přecedíme a zjemníme smetanou
- stehýnka vyndáme z fólie a na oleji orestujeme společně s prsíčky
- na závěr přidáme máslo a glazujeme
- poté si na másle orestujeme kukuřici, ochutíme a podáváme.
Dobrou chuť