Křepelčí stehýnko plněné slaninou a kaštanem

Michal KozelRecepty a tipy

Křepelčí stehýnko plněné slaninou a kaštanem, prsíčko na bylinkách, pastiňákové pyré, omáčky z portského vína, grilovaná kukuřice

Potřebné ingredience:

1 křepelka

Na náplň: předvařené kaštany, slanina, tymián

Na pyré: pastiňák, brambor, smetana

Na omáčku: šalotka, portské víno, cukr

Na grilovanou kukuřici: předvařená kukuřice, máslo, tymián

  • křepelku naporcujeme
  • stehýnka na půl vykostíme (zbyde nám jedna kost)
  • na prsíčku necháme kost z křídla
  • do stehýnka dáme slaninu, kaštan, tymián
  • osolíme
  • opepříme
  • stáhneme do fresh fólie a necháme 5 minut stáhnout na páře
  • prsíčko si osolíme a opepříme
  • mezitím si uvaříme pastiňák i brambor (poměr cca 1:5)
  • uvařené rozmixujeme, přidáme smetanu a dochutíme
  • šalotku orestujeme na másle a pomalu zaléváme portským vínem
  • vždy po přidání necháme zredukovat, opakujeme to asi 5x
  • poté omáčku přecedíme a zjemníme smetanou
  • stehýnka vyndáme z fólie a na oleji orestujeme společně s prsíčky
  • na závěr přidáme máslo a glazujeme
  • poté si na másle orestujeme kukuřici, ochutíme a podáváme.

 

Dobrou chuť