Kachní prsa na medu, restovaná foie grass, celerové pyré, jablkovo-zázvorové chutney, pomerančová omáčka s whisky, batátové chipsy
2 porce
Prsa – med, sůl, pepř, tymián
Nařízneme kůži, potřeme medem, osolíme, opepříme, přidáme tymián. Prsa pomalu opékáme, aby se udělala hezká kůrka, dopékáme v troubě.
Foie grass – sůl, pepř, mouka hl.
Nařízneme si široké plátky jater, osolíme, opepříme, posypeme jemně moukou, opékáme na suché pánvičce, poté položíme na ubrousek.
Pyré – 150 g celeru, 50 g brambor (3:1), sůl, smetana, citron
Zeleninu uvaříme, rozmixujeme, přidáme sůl, smetanu, šťávu.
Chutney – jablka, cukr, zázvor, víno, skořice
Zkaramelizujeme cukr, přidáme jablka, zázvor, zalijeme vínem, necháme zredukovat, dáme skořici, případně trochu chilli.
Omáčka – šalotka, pomeranč, demi–glace, whisky, cukr
Orestujeme šalotku, přidáme pomerančovou šťávu a kůru, trochu demi–glace, nakonec scedíme, přidáme whisky, sůl, cukr.