KACHNÍ PRSA NA MEDU, RESTOVANÁ FOIE GRASS, CELEROVÉ PYRÉ, JABLKOVO–ZÁZVOROVÉ CHUTNEY, POMERANČOVÁ OMÁČKA S WHISKY, BATÁTOVÉ CHIPSY

Michal KozelRecepty a tipy0 Comments

2 porce

Prsa – med, sůl, pepř, tymián

Nařízneme kůži, potřeme medem, osolíme, opepříme, přidáme tymián. Prsa pomalu opékáme, aby se udělala hezká kůrka, dopékáme v troubě.

Foie grass – sůl, pepř, mouka hl.

Nařízneme si široké plátky jater, osolíme, opepříme, posypeme jemně moukou, opékáme na suché pánvičce, poté položíme na ubrousek.

Pyré – 150 g celeru, 50 g brambor (3:1), sůl, smetana, citron

Zeleninu uvaříme, rozmixujeme, přidáme sůl, smetanu, šťávu.

Chutney – jablka, cukr, zázvor, víno, skořice

Zkaramelizujeme cukr, přidáme jablka, zázvor, zalijeme vínem, necháme zredukovat, dáme skořici, případně trochu chilli.

Omáčka – šalotka, pomeranč, demi–glace, whisky, cukr

Orestujeme šalotku, přidáme pomerančovou šťávu a kůru, trochu demi–glace, nakonec scedíme, přidáme whisky, sůl, cukr.