Jehněčí hřebínek s bylinkovou krustou, pyré z bílých fazolí, ragú z červených fazolí, opékaná cibule, povidlová demi-glace
1 porce
Hřebínek
- 1x hřebínek
- Sůl
- Pepř
- Bylinky
- strouhanka
Maso osolíme, opepříme, zprudka orestujeme a dopékáme na 58° vnitřní teploty, poté necháme stát v alobalu a poté obalíme bylinkami.
Pyré
- 150 g bílých fazolí
- Citron
- Sůl
- Pepř
- smetana
Bílé fazole uvaříme, přidáme citron, sůl, pepř, smetanu a rozmixujeme.
Ragú
- 50g slanina
- 100 g červené fazole
- Cibule
- máslo
Orestujeme si cibulku, slaninu a přidáme fazole, petrželku a vmícháme studené máslo.
Cibule
- cibule
Cibuli rozdělíme na kroužky, povaříme a zprudka na oleji orestujeme.
Omáčka
- cibule
- povidla
- Víno
- demi – glace
Orestujeme cibuli, přidáme povidlo, červené víno a demi – glace, scedíme a dochutíme solí a cukrem.
Nakonec dozdobíme blanšírovaným řapíkatým celerem.