Aljašská treska pečená v jogurtu, bramborovo – brokolicové pyré, salátek z červené řepy a quinoo

Michal KozelRecepty a tipy

Druhý chod soutěžního menu naší školní jídelny.

Aljašská treska pečená v jogurtu

Treska 0,13 kg

Jogurt 0,2 dkg

Paprika mletá

Sůl, Pepř

Citrónová šťáva

  • Tresku omyjeme, nakrájíme na porce, osolíme.
  • Do jogurtu přidáme mletou papriku, citrónovou šťávu, sůl, pepř a trochu cukru.
  • Na porce ryby naneseme jogurtovou směs a zvolna pečeme v předehřátě troubě na 160 °C, 20 min.

Bramborovo-brokolicové pyré

Brambory 0.20 dkg

Brokolice 0,10 dkg

Mléko 0,1 ml

Smetana 0,1 ml

Sůl

  • Brambory a brokolici osolíme a uvaříme do měkka.
  • Obojí vaříme zvlášť.
  • Mléko a smetanu si ohřejeme.
  • Uvařené brambory a brokolici vložíme do mixéru, přidáme mléko a smetanu a vymícháme pyré.

Salátek z červené řepy a  quinoou

Červená řepa 0,10 dkg

Quinoa 0,02 dkg

Sůl, Cukr

Balsamicová redukce

Máslo 0,10 dkg

  • Červenou řepu uvaříme v osolené vodě téměř do měkka.
  • Uvařenou řepu nastrouháme nahrubo.
  • Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme nastrouhanou řepu, osolíme, opepříme a přidáme trochu cukru.
  • Vše orestujeme a podle chuti přidáme balsamicovou redukci.
  • Quinou uvaříme zvlášť ve vodě do měkka cca 20 min. a poté zcedíme.
  • Zcezenou quinou smícháme s červenou řepou.