Hned na úvod úspěšně

Filip ČervenýNástěnka, Soutěže a úspěchy

Výstaviště Letňany připravilo gastronomickým „fajnšmekrům“ velkolepou podívanou i letos, kdy se opět uskutečnila (a opět zdařile) výstava For Gastro & Hotel 2018. Reprezentanti SOŠ a SOU Polička samozřejmě nesměli chybět. Ale ani Flora Olomouc nezůstala pozadu – Poličce se zadařilo.

Soutěžní výstava nabídla svým návštěvníkům možnost zhlédnout to nej ze světa chutí a vůní, navíc obdařené kreativním zpracováním zadaných úkolů a prvotřídním servisem jídelní či nápojové nabídky v podání budoucích mistrů kuchařského umění. Do Prahy tak ve dnech 2.-5. října zamířili zástupci z řad žáků škol gastronomie, ale i profesionálové prestižních gastronomických barů, hotelů a restaurací. SOŠ a SOU Polička vyslala několik ověřených soutěžících, kteří se nezaleknou trémy a zadané disciplíny s přehledem zvládají. I proto zněla na medailových postech jména našich žáků, a to hned v několika kategoriích.

Za teatendery školu pozitivně zviditelnila Kateřina Vymazalová, která je zvyklá trénovat téměř souběžně ve vícero typech gastronomických aktivit. Zde startovala v teatenderech, baristech i v dovednosti čepování piva. Čajová technika přinesla Kateřině bronz, stejně byla dekorována i za zlatavý mok, baristika ohodnotila letošní maturantku 5. místem. Baristika je ale královským oborem Katčina spolužáka Ondřeje Kaňky, v Praze nenechal nic náhodě a s notným náskokem si právem vychutnal lesk stříbra.

 

O kov nejcennější se postaraly naše žákyně v Olomouci, tentokrát v oku lahodícím cukrárenském řemesle. Petra Vítová okouzlila porotu ukázkovým kavárenským dezertem a byla poctěna zlatem, na Zdeňku Rubešovou si prvenství počkalo též, zasloužila si jej „pohádkovým“ dortem.

Úvodní říjnové dny se staly pro SOŠ a SOU Polička příjemným vstupem do úspěšného školního roku, který se bude (doufejme) odehrávat v duchu gastronomických ocenění a nezapomenutelných zážitků.