Gastro Hradec Vitana Cup 2018

Filip ČervenýNástěnka, Soutěže a úspěchy

Hradec Králové 15. 3. 2018 – Gastro Hradec? Pro SOŠ a SOU Polička jednoznačně ve znamení carvingu. Šanci dostali ti nejzkušenější i úplní nováčci. Bez cenného kovu se domů neodjíždělo.

Carvingové kurzy jsou bohatě zastoupenou aktivitou, kterou si nechá ujít jen opravdový zlomek studentů gastronomického zaměření. Úspěchů v této oblasti zaznamenala prostřednictvím svých studentů SOŠ a SOU Polička již nepočítaně, a tak se bez ostychu může pochlubit spolehlivými reprezentanty carvingového řemesla, mezi něž patří Vojtěch Petržela a Tomáš Štol. Vojtěch své úspěchy rozvíjí jako náš absolvent, Tomáš Štol pokračuje pod hlavičkou SOŠ a SOU Polička i nadále.

Svoji zručnost náležitě předvedl právě na hradeckém Gastru, kde měl zastoupení hned ve dvou disciplínách. Zdá se, že mu učarovala kompozice, v níž zkusil carvingové štěstí rovnou dvakrát.  Téma U nás na farmě přineslo Tomášovi bronz, stejně tak úspěšná byla snaha při zhotovování Probouzení jara. Bronzovým pásmem se může pochlubit také Tomášova profesní kolegyně Pavlína Mikulecká.

Mezi aktivní a úspěšné nováčky se s chutí zařadil Vojta Kašpar, který rozšiřuje své barmanské dovednosti o pole carvingové, i zde se Vojtovi daří. Stříbrný diplom je více než přesvědčivým signálem o Vojtově správném výběru budoucího povolání. Stříbro pak vylepšila třpytem zlatého diplomu Petra Šplíchalová a pozadu se zlatým diplomem nezůstala ani Lenka Groulíková, která si carvingem zkrášluje svět cukrařiny, jde jí to na výbornou.

„Škola opět prokázala, jak zdatně připravuje studenty na profesní dráhu a ve světě gastronomie neztrácí své jméno. Studentům a jejich učitelům děkujeme za ukázkovou prezentaci SOŠ a SOU Polička,“ komentuje výsledek soutěže Mgr. Lubor Havlík, vedoucí odborného výcviku.