Erasmus+ 2017

Filip ČervenýMezinárodní stáže, Nástěnka, Uncategorized

Několikaletá tradice studijního pobytu Erasmus+ přináší studentům příjemné zpestření výuky, poznání zahraniční kuchyně i prostor pro porovnávání českého prostředí a „ciziny“. Školní rok 2017/18 byl zahájen turnusem do italského Cesenatica, kam se vypravilo 12 žáků oboru Cukrář, šlo letošní „třeťáky“. V italském letovisku tak měli žáci příležitost zdokonalit se ve výrobě zákusků a dortů i v přípravě restauračních moučníků.

Zázemí italské gastronomie již dlouhodobě vytváří žákům podnětné a atraktivní prostředí, v němž rádi aktivizují nabyté znalosti a dovednosti, jež pak naplno uplatňují v praxi. Zároveň si ještě v době studia rozšiřují „zásobník“ nápadů a jedinečných zkušeností, které mohou následně směle nabídnout svému budoucímu zaměstnavateli, a to nejen v podobě nepřehlédnutelné položky životopisu.

Italské stáže jsou pro studenty natolik přitažlivou nabídkou, že tyto 18denní vzdělávací pobyty vyhledávají a během několikaletého studia na SOŠ a SOU Polička i opakovaně absolvují.