Featured image for “Pečený kapr”

Pečený kapr

Pečený kapr, povidlová omáčka se sušeným ovocem a vlašskými ořechy, bramborové krokety s křenem Pokrm na 4 porce: Kapr filet…

Michal Kozel

Featured image for “Filety z kapra”

Filety z kapra

https://www.soupolicka.cz/wp-content/uploads/2022/12/Kapr-kosteni.mp4…

Michal Kozel

Featured image for “Plněný kynutý knedlík z naši školy, trhané husí stehno, pyré z bílého a červeného  zelí s husí šťávou, cibulová drobenka”

Plněný kynutý knedlík z naši školy, trhané husí stehno, pyré z bílého a červeného zelí s husí šťávou, cibulová drobenka

Recept na 4 porce: dvě husí stehna osolíme okmínujeme necháme v lednici odležet klidně i jeden den stehna podlijeme trochou…

Michal Kozel

Featured image for “Svatomartinské menu”

Svatomartinské menu

Pečené husí stehna, červené  višňové zelí, bíle hruškové zelí, zámecký knedlík bramborové špalíčky, lokše, smažená cibulka. Recept na 4 porce.…

Michal Kozel

Featured image for “Gin Pepper”

Gin Pepper

Tento Fancy Cocktail je velmi osvěžující nápoj, který můžete použít na párty, narozeniny nebo jen tak při trávení volného času…

Michal Kozel

Featured image for “Jak vykostit kuře na roládu”

Jak vykostit kuře na roládu

Vykostit kuře, aby nám zůstal plát masa není vůbec složité, potřebujeme k tomu dobrý ostrý nůž a na začátek trochu…

Michal Kozel

Featured image for “Vánoční inspirace”

Vánoční inspirace

Vánoční krém ze pstruha se smetanou Netradiční rybí polévka jako vánoční inspirace. 4 porce  Co budeme potřebovat: 250 g filet…

Filip Červený

Featured image for “Pečený jihočeský candát na rozmarýnu, smetanová omáčka s křenem, karotkou a kapustou”

Pečený jihočeský candát na rozmarýnu, smetanová omáčka s křenem, karotkou a kapustou

Kapr patří neodmyslitelně k vánocům a štědrovečerní večeři. Tento recept je inspirací jak změnit klasiku za něco nového.  4 porce Co…

Michal Kozel

Featured image for “Staročeský houbový Kuba se smetanovou omáčkou s česnekem”

Staročeský houbový Kuba se smetanovou omáčkou s česnekem

Kuba, také znám jako staročeský Kuba, je tradiční české jídlo, jehož základem jsou kroupy a houby. Podává se především jako…

Michal Kozel

Featured image for “Vánoční krém ze pstruha a se smetanou”

Vánoční krém ze pstruha a se smetanou

Netradiční rybí polévka jako vánoční inspirace. 4 porce  Co budeme potřebovat: 250 g filet ze pstruha 150 g kořenová zelenina/…

Michal Kozel

Featured image for “Luxusní vepřová plněná panenka”

Luxusní vepřová plněná panenka

Dnes pro vás máme něco speciálního – recept od našeho absolventa Vojty Petržely, který je držitelem desítek ocenění. Už ten…

Michal Kozel

Featured image for “Sekaný máslový řízek z vepřového plecka na restovaných žampionech s petrželkovým bramborem”

Sekaný máslový řízek z vepřového plecka na restovaných žampionech s petrželkovým bramborem

Tento recept pro Vás připravila naše školní jídelna Na 10 porcí budete potřebovat:   žampiony krájené 560 g olivový olej…

Michal Kozel

Featured image for “Tarhoňa se sumečkem v jogurtové marinádě”

Tarhoňa se sumečkem v jogurtové marinádě

Na 10 porcí  budete potřebovat bílý jogurt 400 g česnek 15 g paprika lahůdková sladká 10 g kořenící směs na…

Michal Kozel

Featured image for “Ochutnejte steak z mladého býčka podle našeho receptu”

Ochutnejte steak z mladého býčka podle našeho receptu

Steak z mladého býčka na pepři, bramborové pyré s parmezánem a mandlemi, pečená karotka, blanšírovaná růžičková kapusta, smetanová omáčka se…

Michal Kozel

Featured image for “Připravujeme delikátní kachní prsa na medu”

Připravujeme delikátní kachní prsa na medu

Kachní prsa na medu, restovaná foie grass, celerové pyré, jablkovo-zázvorové chutney, pomerančová omáčka s whisky, batátové chipsy 2 porce Prsa…

Michal Kozel

Featured image for “Plněná křepelčí stehýnka pro milovníky portského”

Plněná křepelčí stehýnka pro milovníky portského

Křepelčí stehýnka plněná, prsíčka na medu, pastiňákové pyré, grilovaná kukuřice, omáčka z portského vína 2 porce – 1 křepelka Co…

Michal Kozel

Featured image for “Zdravá kuřecí variace na rukolovém oleji s pyré”

Zdravá kuřecí variace na rukolovém oleji s pyré

Kuřecí variace (roláda, kroketka smažená v kůži, pastiňákovo–mrkvové pyré, tymiánová demi–glace, rukolový olej) 1 porce Roláda   stehno slanina švestka…

Michal Kozel

Featured image for “Zkusili jsme jehněčí hřebínek s bylinkovou krustou”

Zkusili jsme jehněčí hřebínek s bylinkovou krustou

Jehněčí hřebínek s bylinkovou krustou, pyré z bílých fazolí, ragú z červených fazolí, opékaná cibule, povidlová demi-glace 1 porce Hřebínek…

Michal Kozel

Featured image for “Vepřová panenka s gratinovanými brambory”

Vepřová panenka s gratinovanými brambory

Vepřová panenka s gratinovanými brambory, cibulové ragú, pepřová omáčka, slaninové chipsy 1 porce Panenka 200 g panenky česnek hořčice sůl…

Michal Kozel

Featured image for “Tvarohový bulgur s ovocem a přelivem z karamelu”

Tvarohový bulgur s ovocem a přelivem z karamelu

Sladká tečka na závěr ze soutěžního obědu naší školní jídelny. Co budeme k výrobě potřebovat: Bulgur 0,10 dkg Mléko 0,20…

Michal Kozel

Featured image for “Aljašská treska pečená v jogurtu, bramborovo – brokolicové pyré, salátek z červené řepy a  quinoo”

Aljašská treska pečená v jogurtu, bramborovo – brokolicové pyré, salátek z červené řepy a quinoo

Druhý chod soutěžního menu naší školní jídelny. Aljašská treska pečená v jogurtu Treska 0,13 kg Jogurt 0,2 dkg Paprika mletá…

Michal Kozel

Featured image for “Jemná krémová polévka z pečených rajčat s červenou čočkou”

Jemná krémová polévka z pečených rajčat s červenou čočkou

Soutěžní polévka naší školní jídelny. Na jednu porci budeme potřebovat   Loupaná rajčata celá 0,80 dkg Červená cibule 0.5 ks…

Michal Kozel

Featured image for “Restovaná panenka v bylinkovém obalu”

Restovaná panenka v bylinkovém obalu

Restovaná panenka v bylinkovém obalu, pyré z červené řepy, nok z mascarpone, demi – glace s vínem, chips z červené řepy, opečená cibule, máslový řapíkatý…

Michal Kozel

Featured image for “„Hej, Džine!“ – nápoj z kategorie Fancy cocktail”

„Hej, Džine!“ – nápoj z kategorie Fancy cocktail

“Hej, Džine!” – nápoj z kategorie Fancy cocktail   Dne 8. 2. 2017 jsem se zúčastnil barmanské přehlídky Kroměřížská koktejlová…

Michal Kozel

Featured image for “Palačinka s gravlaxem a cherry rajčaty, salátem a medovo-hořčičnou omáčkou”

Palačinka s gravlaxem a cherry rajčaty, salátem a medovo-hořčičnou omáčkou

Palačinka s gravlaxem a cherry rajčaty, salátem a medovo-hořčičnou omáčkou Minulý měsíc jsem měla možnost zúčastnit se, tentokrát jako číšník,…

Michal Kozel

Featured image for “Křepelčí stehýnko plněné slaninou a kaštanem”

Křepelčí stehýnko plněné slaninou a kaštanem

Křepelčí stehýnko plněné slaninou a kaštanem, prsíčko na bylinkách, pastiňákové pyré, omáčky z portského vína, grilovaná kukuřice Potřebné ingredience: 1 křepelka…

Michal Kozel

Featured image for “Caffè latte- oblíbený nápoj všedního dne”

Caffè latte- oblíbený nápoj všedního dne

     Tento kávový nápoj vznikl v Itálii (vypovídá už o tom název – caffè =  káva, latte = mléko) jako káva…

Michal Kozel

Featured image for “Bat Lady neboli ,,Netopýří lady“”

Bat Lady neboli ,,Netopýří lady“

Dámský lehký osvěžující sparkling koktejl s jemnými bublinkami nealkoholického Bohemia sektu, ten se odmítnout snad ani nedá, co říkáte? Co…

Michal Kozel

Featured image for “Crème brûlée – netradiční zákusek z Francie”

Crème brûlée – netradiční zákusek z Francie

4Crème brûlée  – zákusek pocházející z Francie, se v cukrářské výrobě vyskytuje jen velmi ojediněle. Je pro něj typická krusta…

Lenka Štěpánková

Featured image for “Vyzkoušejte si carving – vyřezávání do ovoce a zeleniny”

Vyzkoušejte si carving – vyřezávání do ovoce a zeleniny

  Vyřezávání do ovoce a zeleniny, takzvaný carving, se v Čechách rozšířil v posledních deseti letech. Vyřezávat se dá téměř…

Michal Kozel

Featured image for “Učňovská klobása – recept na školní lahůdku z Poličky”

Učňovská klobása – recept na školní lahůdku z Poličky

Dnes vám přinášíme unikátní recept, který jinde nenajdete. Název uzeniny učňovská klobása totiž odkazuje na to, že ji vyrábějí žáci oboru řezník-uzenář přímo…

Aneta Košíková

Featured image for “Káva – osvěžující nápoj objevený náhodou”

Káva – osvěžující nápoj objevený náhodou

Co je káva? Pro některé rituál, kterým začínají svůj den. Otevírají se spousty kaváren, které nabízí kávu v různých podobách.…

Michal Kozel

Featured image for “Finská elegance – osvěžující koktejl pro sobotní párty”

Finská elegance – osvěžující koktejl pro sobotní párty

Finská elegance – pod tímto tajemným názvem se skrývá nápoj, který vymysleli studenti Střední odborné školy a Středního odborného učiliště…

Michal Kozel

Featured image for “Matcha – zázračný práškový čaj z Číny”

Matcha – zázračný práškový čaj z Číny

Matcha je japonský čaj rozemletý na jemný prášek, vytvořený ze speciálního zeleného čaje. Patří mezi nejstarší odrůdy japonských zelených čajů,…

Michal Kozel